Tv als een Panenka: een vermetel schot op doel, een penalty met lef en fijngevoeligheid.

Over ons

Welkom bij Panenka!

Tom Lenaerts en Kato Maes richtten productiehuis Panenka op in de zomer van 2014, na jaren ervaring in succesvolle producties in televisie, film en de reclamewereld. De ambitie was – en is nog steeds – om programma’s te maken waar heel Vlaanderen warm van wordt en die tegelijk de kracht hebben om universeel en internationaal te zijn.

De eerste drie programma’s die Panenka, nu bijna tien jaar geleden, produceerde zijn daarbij de blauwdruk gebleken van wat we vandaag doen. De quiz Kalmte Kan U Redden, de fictiereeks Clinch en de human interest-reeks Een Kwestie Van Geluk gaven het startschot voor onze inzet op entertainment, fictie en human interest. De rode draad in al onze producties is daarbij dat we elk TV-programma willen aanpakken zoals Antonín Panenka in 1976 zijn legendarische strafschop nam: als een vermetel schot op doel, een penalty met lef én fijngevoeligheid.

We zijn bovendien bijzonder trots dat we steeds vaker internationale samenwerkingen kunnen aangaan via coproducties met sterke buitenlandse spelers.  Daarnaast zijn we ook fier dat niet enkel onze televisie formats, maar ook onze fictie- en documentaire reeksen succesvol in het buitenland worden gedistribueerd en geproduceerd.

Check hier zeker de productiepagina om te kijken wat er binnenkort van de onze hand op tv en via streaming te zien zal zijn.

Welkom!

Team